samedi 21 juin 2008

'hitleriaanse' praktijken

Cela "déménage" en flandre ...



De Morgen publie une interview de l'ancien patron de la VRT, Tony Mary, qui critique vertement Carl Decaluwé, le scpécialiste "médias" du Cd&V

  • die hij 'hitleriaanse' praktijken aanwrijft

    Ainsi que le ministre N-Véhahiste des médias, Geert Bourgeois et sa tête de grand champion qui exsude l'intelligence :
  • 'de vleesgeworden mediocriteit'

Ook lezen:
Tony Mary haalt zwaar uit naar Bourgeois en Decaluwé

Voormalig VRT-baas Tony Mary haalt in een interview met De Morgen zwaar uit naar CD&V-mediaspecialist Carl Decaluwé, die hij 'hitleriaanse' praktijken aanwrijft, en naar mediaminister Geert Bourgeois (N-VA), 'de vleesgeworden mediocriteit'.De heftige reacties komen er in de nasleep van de bespreking van het rapport van het Rekenhof over de VRT in de mediacommissie van de Vlaamse Raad.Dat rapport stelt dat er onder het bewind van Mary zeker geen corruptie is geweest en dat alles marktconform verliep, maar stelt wel een aantal kritische vragen over bepaalde aanbestedingen.Het Duitsland van 1932Volgens Mary gebruikt CD&V-mediaspecialist Carl Decaluwé dat rapport op een oneigenlijke manier. 'Laten we een kat een kat noemen: al vier jaar lang zorgen Carl Decaluwé en zijn maatje Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker) voor een sfeer zoals in het Duitsland van 1932.Mary: 'Wat me het meest schokte, was toen Bart Caron (VlaamsProgressieven) een argumentatie wou ontwikkelen en Decaluwé meteen begon te roepen in de beste hitleriaanse traditie: (met luide stem) 'Gij zoudt beter zwijgen, gij! Gij zijt betrokken partij! Gij zit hier alleen uw voorzitter Bettina Geysen (ex-topvrouw VRT, vandaag voorzitter van de VlaamsProgressieven) te verdedigen!' Dat is antidemocratisch, een parlement onwaardig', aldus Mary.

Vlaamse regering kan nieuwe leden VRM benoemen

De Vlaamse regering kan nieuwe leden aanstellen voor de raad van bestuur en de algemene kamer van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), het orgaan dat toeziet op de naleving van de mediaregelgeving. Het Vlaams parlement heeft vandaag een voorstel van decreet goedgekeurd dat dit mogelijk maakt. Dat decreet voert ook een ontslagmogelijkheid in voor de leden van de VRM-organen.

Vlaamse Media Maatschappij behoudt uitzendrechten KBWB
Zondag 29 juni zendt 2BE, het tweede televisienet van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), voor het tiende jaar op rij het Belgisch kampioenschap wielrennen rechtstreeks uit. Begin dit jaar verlengde de VMMa haar samenwerkingsakkoord met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB), zo zegt Dirk Deferme, chef-sport van de VMMa.Over het akkoord, dat eerder dit jaar werd afgesloten en tot en met 2011 loopt, werd nog niet gecommuniceerd. "Maar nu konden we moeilijk anders, op 29 juni komt het BK er al aan", zegt Deferme.

Aucun commentaire: